Opskrifter

Bistik

Søndag, 10. marts 2013af Redaktion
Søde boller med cremefyld til kaffen.

Ingredienser til bistik

(12 boller)

Dej
1 dl mælk
1 æg
1 dl cremefraiche
1 tsk. vaniljesukker
350 g hvedemel + ekstra til æltning
25 g gær
1 tsk. salt
100 g sukker
50 g smør
75 g mandelflager

Creme
2 æggeblommer
2 dl mælk
1 spsk. majsstivelse
2 spsk. sukker
½ vaniljestang

Glasur
75 g demerarasukker
3 spsk. piskefløde
3 spsk. honning
20 g usaltet smør
5 dråber frisk
citronsaft

Pynt
Mandelspåner

Fremgangsmåde

Rør mælk, æg, cremefraiche, vaniljesukker og ca. halvdelen af melet sammen. Rør gæren med salt og sukker og rør det i dejen. Ælt dejen godt, kom smørret i i små klumper og ælt resten af melet i. Lad dejen hæve lunt og tildækket i 2 timer. Slå dejen ned og del den i 12 lige store stykker. Rul dem til små boller, læg dem på en plade med bagepapir og lad dem hvile køligt 4-8 timer i køleskab. Nu kommer den store hæveproces. Kog 1½ l vand, hæld vandet i en bradepande og sæt den i en kold ovn. Træk bagepapiret med bollerne over på en bagerist og sæt den i ovnen lige over bradepanden. Lad bollerne hæve ca. 40 min. i dampen i den slukkede ovn. Tag boller og bradepande ud og sæt ovnen på 200°. Træk forsigtigt bagepapiret med bollerne over på en plade og bag dem i 30 min. Pisk cremen sammen og kog den op under piskning. Rør glasuren sammen og varm den op under omrøring og lad den koge i 30 sek. Prik et hul i siden af bollerne og fyld ca. 2 spsk. creme i hver bolle med en tylle. Kom lidt glasur på toppen af bollerne og drys med mandelflager. Bollerne smager bedst nybagte.

Tip: Bollerne kan fryses inden damphævningen efter formgivningen.

JEG ELSKER KAGE

Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her

Bageopskrift: Helle Brønnum Carlsen


Find flere opskrifter her...
Gammeldags boller
Scones

Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop