Opskrifter

Bondebrød

Søndag, 26. oktober 2014af Allover Press
Bag et flot og lækkert bondebrød med rug- og hvedemel

Opskrift på bondebrød

(2 brød)

5 dl skummetmælk
25 g gær
1 spsk. smeltet smør
2 tsk. salt
5 dl rugmel
ca. 7 dl hvedemel



Skal du bage morgenbrød?

Hjemmebagte tebirkes Grove morgenbrød

Sådan bager du brødet

Rør gæren ud i den let lune mælk. Rør smør, rugmel og salt i og ælt så meget hvedemel i, at dejen er smidig og slipper skålen. Lad dejen hæve et lunt sted i ca. 45 min.

Tag dejen ud på et meldrysset bord og form den til to runde brød. Lad brødene efterhæve, evt. i kurve, i ca. 50 min.

Sæt brødene nederst i en 250° varm ovn, sænk varmen til 200° og bag dem i ca. 25-30 min.




Psst! Kunne du tænke dig at få fingrene i Familie Journals hæfter med lækre Lavkarbo-opskrifter? Køb dem som PDF i Familie Journals shop!

Kun 20,- per stk.