Opskrifter

Doktorens æblecrumble

Tirsdag, 27. september 2011af Redaktion
Smager skønt med en kugle vaniljeis til

(4-6 pers.)
15 min. + 20 min.

500 g gråstenæbler eller lign.
100 g hvedemel
200 g sukker
200 g smør
200 g mandler
Evt. lidt kanel og lidt citronsaft

Tilbehør
Vaniljeis

Skær æblerne i mindre stykker uden kernehus, men med skræl. Læg dem i et smurt, stort tærtefad. Smut mandlerne og hak 2/3 af dem groft. Bland med mel, sukker, hele mandler og smør. Drys lidt kanel og citronsaft på æblerne. Smuldr dejen over og bag ved 200° i 20 min. eller mere, til dejen er lysebrun og sprød. Server med vaniljeis.

Bageopskrift: Helle Brønnum Carlsen


Find flere opskrifter med æbler her...


Æblekage med tos-
calåg


Dessertpandekager
med honningæbler


Æblekage bagt i lag


Æbleboller med
tranebær










gode tips om æbler her...
Se også Familie Journals guide til æblesorter...

25 lækre opskrifter med æbler




Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop