Opskrifter

Fyldte boller

Torsdag, 12. maj 2011af Redaktion
Gode boller til en skovtur

(10 boller)

2½ dl håndvarmt vand
25 g gær
1 spsk. olie
1½ tsk. salt
150 g grahamsmel
Ca. 200 g hvedemel

Fyld
½ dl græskarkerner
2 groftrevne gulerødder
3 finthakkede skalotteløg
1 spsk. olie
2 spsk. mild sennep
Salt, peber

Rør smuldret gær og vand glat. Tilsæt olie, salt og mel og ælt dejen smidig. Hæver lunt og tildækket 40-50 min.
Fyld: Rist græskarkernerne på en tør stegepande eller i mikroovn. Varm olien på en pande og svits gulerødder og løg 3-4 min. Tag panden fra varmen og tilsæt sennep og græskarkerner. Smag til med salt og peber. Køl fyldet lidt af.
Varm ovnen til 250°. Hæld dejen ud på et meldrysset bord og del den i 10 stykker. Tryk med håndroden stykkerne i cirkler og fordel fyldet på midten. Form dem til boller og læg dem på plade med bagepapir. Klip et kryds i toppen og lad dem efterhæve 15 min. Sæt pladen i ovnen på midterrillen og sænk varmen til 225°. Bag bollerne ca. 20 min.

Bageopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Klik her og find masser af bageopskrifter i det store brød-galleri...

PRAKTISK KOGE- OG SKYLLENET

Kog forskellige grønsager på én gang med koge- og skyllenettet fra Lékué.
Køb det for 99 kr. i Familie Journals Shop

Find flere opskrifter her...
Boller fra fryseren
Små frokostbrød
Pestoboller







Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop