Opskrifter

Gærkringle

Søndag, 21. april 2013af Redaktion
En lækker, lun gærkringle går du aldrig fejl af. Den kan få humøret i vejret selv på de mest grå dage...

Ingredienser til gærkringle

(8-10 stk.)

500 g hvedemel
60 g sukker
100 g smør
½ tsk. salt
½ usprøjtet citron
2½ dl mælk
1 æg
25 g gær

Fyld
2½ spsk. halvsmeltet smør
2½ spsk. sukker
1 tsk. kanel
¾-1 dl rosiner
¾ dl hakkede mandler

Pynt
1 æg
Ca. 35 g mandler

JEG ELSKER KAGE

Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her

Fremgangsmåde

Rør gæren ud i den fingervarme mælk og rør det sammenpiskede æg i. Bland mel og sukker og smuldr smørret i melet til en grynet masse. Rør salt og 1½ tsk. revet citronskal i. Rør mælkeblandingen i melet og ælt til en smidig dej, der knapt slipper skålen. Lad dejen hæve ca. 30 min. Tril dejen til en ca. 1 m lang pølse og rul den ud i ca. 25 cm's bredde. Rør smør, sukker og kanel sammen og smør cremen på dejen. Drys rosiner og mandler over og rul dejen sammen til en roulade. Skær dejrouladen igennem på langs og sno de to dele om hinanden, lad snitfladerne vende op. Læg dejen som en rund eller oval krans på en plade med bagepapir. Lad den efterhæve ca. 30 min. Pensl med sammenpisket æg og drys med hakkede mandler. Bag kringlen ved 200º i ca. 25-30 min., til den er gylden og gennembagt.

Bageopskrift: Aase Dotterud


Find flere opskrifter her...
Kanelsnegle-snegl

Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop