Opskrifter

Græsk bondebrød

Mandag, 30. juni 2008af X
35 g gær3 dl afdryppet væske fra yoghurt eller A38 eller vand3 spsk. olivenolie1 tsk. salt1 tsk. sukker150 g groft rugmelGodt 300 g hvedemelFyld:10-12

35 g gær
3 dl afdryppet væske fra yoghurt eller A38 eller vand
3 spsk. olivenolie
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
150 g groft rugmel
Godt 300 g hvedemel


Fyld:
10-12 grønne oliven
50-75 g fetaost i tern


Varm yoghurtvæsken eller vandet, til det er lillefingervarmt og rør gæren ud. Tilsæt olie, salt, sukker, rugmel og det meste af hvedemelet. Ælt dejen og tilsæt mere mel, til den har passende konsistens. Ælt dejen smidig på bordet. Lad den hæve tildækket et lunt sted ca. 1 time. Ælt dejen let igennem og rul den ud i en stor firkant. Skær oliven i skiver og fordel dem over dejen sammen med fetaost. Rul dejen sammen på langs og form den til en snegl på pladen. Efterhæv brødet tildækket ca. 30 min. Drys brødet med lidt mel og bag det 35-40 min. ved 200.

Opskrift: Anne Skovgaard-Petersen