Opskrifter

Græsk brød med nødder

Lørdag, 19. april 2014af All Over Press
Et nemt og lækkert brød, der nemt kan varieres med solsikkekerner, hasselnødder, hørfrø og hvad du ellers vil give dit brød smag af.

Ingredienser til græsk brød med nødder

(2 brød)

50 g gær
5 dl yoghurt
1-2 tsk. honning
2 spsk. smeltet smør
2 dl valnødder
1½ dl sesamfrø
Ca. 600 g hvedemel
Ca. 2 dl oliven
1 æg til pensling


Fremgangsmåde til græsk brød med nødder

Rør gæren ud i den lune yoghurt. Kom salt, honning, smør, hakkede valnødder og sesamfrø i. Ælt så meget hvedemel i, at dejen er jævn og fast. Lad dejen hæve under plast i ca. 30 min. eller til dobbelt størrelse. Hak oliven groft og ælt dem i dejen. Del dejen i to, form dem til aflange brød og læg dem på en plade med bagepapir. Rids dem med en skarp kniv og lad dem efterhæve tildækket og lunt ca. 30 min. Bag brødene nederst i ovnen ved 200º i ca, 30 min. De skal lyde hule, når du banker på dem. Lad dem afkøle på en bagerist.


JEG ELSKER KAGE

Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her

Find flere opskrifter her...
Kringler med kommen
Knækbrød med lakrids


Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop