Opskrifter

Grovbrød med æbler

Mandag, 19. marts 2012af Redaktion
Med fuldkornsmel og æble er der både korn- og frugtfibre i dejen, som får en god blød og fugtig konsistens

200 g fuldkornshvedemel
1 stort, groftrevet æble
5 dl håndvarmt vand
25 g gær
2 tsk. salt
Ca. 550 g sigtemel

TIP

Sigtemel er sammensat af 70% rugsigtemel og 30% hvedemel.

Bland fuldkornsmel, æble og vand og lad det stå en times tid. Tilsæt smuldret gær, salt og sigtemel og ælt dejen godt ca. 10 min. med maskine. Dejen skal ende med at være elastisk og fugtig. Lad den hæve lunt og tildækket 4-5 timer til dobbelt størrelse. Skrab dejen ud på et meldrysset bord og form den til et brød. Læg det på en plade med bagepapir. Lad det efterhæve lunt ca. 2 timer. Rids brødet og bag det på nederste rille ved 225° i ca. 30 min. Køl af på bagerist.

Bageopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Find flere opskrifter her...


Avocadobrød med
valnødder


Gulerodsstykker
med frø


Rugstykker


Mariannes rugbrød










Klik her og find masser af godt brød...



Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop