Opskrifter

Grovbrød med rosiner

Fredag, 21. september 2012af Redaktion
Brødet er saftigt og lækkert, så du kan sagtens spise det uden smør, hvis du holder lidt øje med kalorierne

50 g gær
5 dl mælk eller vand
1 dl havregryn
1 spsk. FiberHusk
1 spsk. stødt fennikel
1 tsk. salt
1 dl kvark
1 dl rosiner
Ca. 600-700 g mel, evt. groft

Rør gæren ud i mælken. Rør havregryn og FiberHusk i og lad det trække i 10 min. Rør fennikel, salt, kvark, rosiner og halvdelen af melet i. Ælt resten af melet i lidt ad gangen til en glat og smidig dej. Hæld dejen i en smurt 1½ l bageform og lade den hæve tildækket. Bag brødet på nederste rille ved 200° i ca. 30 min.

Tip: Skær brødet i skiver og frys det ned, så holder det sig bedre, og det er nemt at snuppe en enkel skive eller to.

Bageopskrift: Aase Dotterud

JEG ELSKER KAGE

Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her

Find flere opskrifter her...
Valnøddebrød med lakrids
Fødselsdagsboller
Havreboller




Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop