Opskrifter

Højer riskage

Torsdag, 24. oktober 2013af Redaktionen
En klassiker fra det sønderjyske kaffebord, der laves på risengrød.

Ingredienser til højer riskage

½ dl vand
80 g grødris
5 dl sødmælk
80 g sukker
1 tsk. vaniljesukker
75 g smør
2 æggeblommer
50 g mandler
½ tsk. kardemomme
½ usprøjtet citron
2 æggehvider

Pynt
2 dl piskefløde
50 g ribsgelé

Fremgangsmåde til højer riskage

Kog vandet op i en gryde, tilsæt risene og rør rundt. Hæld mælken på, lad det småkoge under låg i 30 min. og lad grøden afkøle. Rør sukker, vaniljesukker, smeltet smør og æggeblommer i den kolde grød. Hak mandlerne og vend dem i sammen med fintrevet citronskal. Pisk æggehviderne stive, vend dem i og kom blandingen i en smurt springform på 23 cm. Bag kagen ved 150° i 60 min. og lad den afkøle. Pisk fløden til skum og pynt kagen med flødeskum og ribsgelé.

Bageopskrift: Kristina Marckmann

JEG ELSKER KAGE

Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her

Find flere opskrifter her...
Striftorte
Mandelkage


Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop