Opskrifter

Kager med citroncreme og marengs

Søndag, 10. maj 2015af Helle Brønnum Carlsen, foto: Carina Krügerfoto: Carina Krüger
Bløde og lækre kager med guf på toppen i form af citroncreme og marengs - en skøn kombination af surt og sødt sammen

Opskrift på kager med citroncreme og marengs

(4-6 pers.)
Dej:
50 g smør
50 g sukker
½ usprøjtet citron
2 små æggeblommer
65 g hvedemel
1 tsk. bagepulver

Creme:
1 stor usprøjtet citron
80 g sukker
1 lille æg
1 æggeblomme
2 tsk. majsstivelse
35 g smør

Marengs:
2 æggehvider
100 g sukker

Pynt:
Frysetørrede hindbær

Sådan laver du kager med citroncreme og marengs

Rør smør og sukker luftigt med citronskallen, tilsæt æggeblommerne én ad gangen og fold sigtet hvedemel og bagepulver i.

Smør 4-6 dessertringe af metal og fyld dejen i.

Bag dem ved 180º i 15 min. og skær dem pænt til.

Kom citronsaft, citronskal, sukker, æg og majsstivelse i en gryde og pisk det sammen. Varm op under piskning og tilsæt smørret i små terninger. Afkøl cremen, når den er tyknet.

Pisk æggehviderne luftige og pisk dem seje med sukkeret. Smør cremen på kagerne og kom marengsmassen over.

Grillsteg kagerne i ca. 5 min. og pynt evt. med frysetørrede hindbær.