Opskrifter

Kransekage med nougat

Lørdag, 29. december 2012af Redaktion
Når klokken slår midnat, skal kransekagen stå på bordet - og er der noget bedre end hjemmelavet kransekage? Her får du også et forslag til lidt natmad

Ingredienser til kransekage med nougat

(Ca. 16 pers.)

750 g marcipan
200 g sukker
1 æggehvide
200 g nougat

Glasur til kransekage
200 g flormelis
½ pasteuriseret æggehvide
Evt. lidt vand eller citronsaft

Sådan gør du
Rør marcipan med sukker og æggehvide og ælt det godt. Tril dejen til 1½ cm tykke stænger. Tryk dem flade, læg nougat i en stribe på midten og fold dejen ind over. Tril til stænger igen. Skær to stænger på 7½ cm og derefter lægges 2½ cm til hver ny stang. Kom vand på fingrene og pres, så stængerne bliver trekantede. Form stængerne til cirkler og bag dem ved 200° i ca. 8 min. De må kun lige være gyldne. Afkøl dem og pynt med glasur i tylle. Derefter bygges din kransekage til et tårn, der evt. kan pyntes.

Tip
Sød, mousserende vin passer perfekt til kransekage.

PRØV OGSÅ: Kransekage som konfekt

Vil du lave lidt ekstra til den lille sult omkring midnatstid, er et ostebræt en oplagt idé:

Ingredienser til ostebræt

(6 pers.)

En blød: Saint-Marcellin, Brillat-Savarin eller Knuthenlund fårebrie

En fast: Comté, Appenzeller eller Vesterhavs-osten fra Thiese

Tilbehør: Syltede valnødder i appelsinsirup og lidt brød eller kiks. (Prøv f.eks. denne opskrift på syltede valnødder)

Bageopskrift: Helle Brønnum Carlsen

Flere retter til nytårsmiddagen...


Minitarteletter med
avocado og rogn/
rejer

Krondyrmedaljon-
er med basilikum

Lakserullesteg med
salat og ristede kar-
tofler

Champagnesylla-
bub

Kransekagekonfekt

Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop