Opskrifter

Kringle med marcipan og rosiner

Lørdag, 24. marts 2012af Redaktion
En god, sønderjysk kringle lavet med gær og marcipan går du aldrig fejl af. Her er opskriften, vi bruger.

Kringle med marcipan og rosiner

(Ca. 12 stk.)

25 g gær
½ dl sødmælk
1 æg
1 spsk. rørsukker
250 g hvedemel
125 g blødt smør

Marcipanfyld
100 g marcipan
100 g sukker
100 g smør
75 g rosiner

Pynt
1 æg til pensling
2 spsk. perlesukker
30 g mandelsplitter
Evt. lidt sigtet flormelis

Vil du prøve en anden kringle? Lav en galopkringle med abrikos. Se opskrift HER

Rør gæren ud i mælken. Tilsæt æg og rørsukker, rør godt. Kom hvedemel og smør i lidt ad gangen og ælt, til dejen er glat og smidig. Lad dejen hvile tildækket et lunt sted i 30 min.

Marcipanfyld: Rør marcipan, sukker og smør sammen, gerne med en elpisker.
Rul dejen ud i en lang pølse på et meldrysset bord. Rul dejpølsen flad med en kagerulle, så den bliver ca. 10 cm bred. Smør marcipanfyldet ud på midten af dejen i en bred stribe. Drys med rosiner. Fold dejen ind over fyldet og form evt. dejen som en kringle. Læg kringlen på en plade med bagepapir og lad den hæve tildækket i 1 time.
Pensl kringlen med sammenpisket æg og drys med perlesukker og mandelsplitter. Bag kringlen ved 200° i 20 min. Lad kringlen køle en smule af. Drys evt. med sigtet flormelis og server kringlen lun.

Bageopskrift: Camilla Biesbjerg Mikkelsen

JEG ELSKER KAGE

Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her

Prøv også vores andre opskrifter

Luksus æblekage
Fødselsdagskringle
Galopkringle med abrikos