Opskrifter

Krydret speltbrød

Søndag, 6. oktober 2013af Redaktionen
Smagfuldt speltbrød

Ingredienser til krydret speltbrød

25 g gær
2¼ dl håndvarmt vand
2 spsk. olie
1 spsk. honning
½ tsk. salt
Ca. 350 g groft speltmel

Fyld
2 spsk. olie
¼-½ snackpeber
½ rødløg
Friske, blandede krydderurter

Fremgangsmåde til krydret speltbrød

Smuldr gæren i vandet. Tilsæt olie, honning, salt og mel og ælt dejen glat. Lad dejen hæve lunt og tildækket ca. 45 min. eller køligt i 12 timer.

Form dejen til et brød og læg det på en plade med bagepapir. Skær peberfrugt og løg i tern. Tryk med fingrene små fordybninger i dejen og pensl brødet med olie. Fordel peberfrugt og rødløg på brødet. Hak krydderurterne, ca. 1 dl, og drys dem over brødet.

Lad brødet efterhæve ca. 35 min. og bag det på midterrillen ved 225° i 15-20 min.

Bageopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


JEG ELSKER KAGE

Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her

Find flere opskrifter her...
Frokostboller
Koldthævet hvedebrød


Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop