Opskrifter

Laksetærte med basilikum

Fredag, 10. august 2012af Redaktion
En fin tærte med laks - server med en god salat

(4 pers.)
25 min. + 35 min. i ovnen

Mørdej
3 dl hvedemel
50 g smør
1 dl grahamsmel
1 tsk. salt
Lidt koldt vand

Fyld
200 g ferske laksefileter
2 æg
1 bæger hytteost
Salt og peber
1 lille bundt basilikum
50 g røget laks

Tilbehør
Blandet salat med tomater

Kom de to slags mel, smør og salt i en blender og saml til en fast dej med lidt vand, eller saml dejen i en skål. Beklæd en tærteform med dejen og læg alufolie over dejen. Forbag bunden ved 200° i 10 min. Fjern alufolien. Tag lidt basilikumblade fra til pynt, hak de øvrige blade fint. Blend den ferske laks med lidt af hytteosten og rør æggene i. Kom resten af hytteosten og de hakkede basilikumblade i. Smag til med salt og peber, kom massen i den forbagte bund. Dekorer med strimler af røget laks og hele basilikumblade. Bag ved 180° i 25-30 min., til den er fast og gylden. Server lun med salat til.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen


Find flere opskrifter her...
Sprøde fiskefingre af kulmule
Fiskelasagne
Fad med solskinsgrønsager




Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop