Opskrifter

Nødde-frugtbrød

Søndag, 31. marts 2013af Redaktion
Brødet skal hæve længe, men det er er værd at vente på. Smager skønt med smør eller til et stykke ost

Ingredienser til nødde-frugtbrød

(1 brød)

25 g gær
3 spsk. honning
5 dl vand
275 g fuldkorns rugmel
Ca. 325 g fintmalet rugmel
1 tsk. salt
250 g blandede nødder, f.eks. mandler, valnødder eller hasselnødder
200 g tørrede abrikoser

Fremgangsmåde

Rør gæren ud i honningen, kom vand og fuldkorns rugmelet i og rør til en klumpfri masse. Dæk skålen med plasticfolie og lad den stå i stuetemperatur i mindst 6 timer, til den bobler og lugter svagt af alkohol. Rør rugmelet og salt i til en smidig, men løs dej. Hak nødder og abrikoser og rør dem i dejen. Kom dejen i en smurt eller beklædt 2-l form, dæk med et klæde og lad brødet hæve ca. 1 time. Bag brødet nederst i ovnen ved 200° i ca. 70 min. Tag brødet ud af formen og lad det bage yderligere 10 min. Lad brødet afkøle i et viskestykke, så det ikke bliver tørt. Opbevar brødet i en plasticpose og gerne nogle dage, så er det nemmere at skære.

JEG ELSKER KAGE

Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her

Bageopskrift: Aase Dotterud

Find flere opskrifter her...
Nøddebrød med hurtige hindbær
Valnøddebrød

Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop