Opskrifter

Porretærte

Onsdag, 18. januar 2012af Redaktion
Ugens klassiske ret

(3-4 pers)
25 min. + 30 min. i ovnen

Tærtebund
120 g hvedemel
60-100 g groft mel
40 g smør
Salt
Vand

Fyld
3-4 porrer
50 g bacon (kan udelades)

Top
3 æg
½ -1 dl tykmælk eller lign.
Salt og peber
40 g revet ost

Tilbehør
Grøn salat

Kom mel, groft mel og smør i en foodprosser og blend, kom lidt vand i til en fast dej. Rul dejen ud og beklæd en tærteform med den. Prik tærten med en gaffel og læg alufolie på kanten og forbag tærten 10 min. ved 200°. Rist bacon. Blancher porreringene og læg dem på tærten med baconternene. Rør æg, tykmælk, salt og peber sammen og kom det over tærten og drys med ost. Bag tærten ved 200° i 25-30 min. Serveres lun med salat.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen

FIN DÅSE MED RETROMOTIV

Flot metaldåse til te, kaffe mm. i flot retrostil, der uden tvivl vil pynte på køkkenbordet.
Dåsen koster 69 kr. og kan købes i Familie Journal Shoppen

Find flere opskrifter her...
Pasta med tomat og rejer
Medisterpande
Kyllingepie











Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop