Opskrifter

Appelsinkage

Mandag, 23. februar 2015af All Over Press (design og foto)
Appelsinkagen er nem at bage og fint pyntet med glasur og appelsinskal - appelsinkagen er perfekt til eftermiddagskaffen eller -teen.

Opskrift på appelsinkage:

(8-10 stk.)

75 g smør
1 dl mælk
2 æg
125 g sukker
1 usprøjtet
appelsin
180 g hvedemel
2 tsk. bagepulver

Glasur:

35 g smør
1½ dl flormelis
½ spsk. appelsinsaft
Usprøjtet appelsin

Fremgangsmåde:

Smelt smørret og bland det med mælken. Pisk æg og sukker let og luftigt. Kom smørblandingen og den fint revne appelsinskal i. Bland mel og bagepulver og vend det i. Hæld dejen i en smurt form, der kan rumme ca. 1½ l. Bag kagen ved 175º i ca. 35-40 min., tjek med en gaffel eller kødnål, om den er gennembagt.

Lad kagen køle lidt af i formen, inden den forsigtigt tages ud.

Smelt smørret og tag det af varmen. Rør flormelis og ½ spsk. appelsinsaft i og rør til en glat glasur. Fordel glasuren over kagen og pynt med strimlet appelsinskal.

Mere mad med citrus

Mere med citrus