Opskrifter

Appelsintrifli med chokoladecreme

Fredag, 30. november 2012 Opskrift: Anne skovgaard Petersern, Fredag d. 30. november 2012 - af RedaktionOpskrift: Anne skovgaard Petersern, Fredag d. 30. november 2012 - af Redaktion
Den friske og lette juledessert, der er uden flødeskum, kan stå et par dage i køleskabet

Ingredienser til appelsintrifli med chokoladecreme

(4 pers.)

4 usprøjtede appelsiner
75 g makroner, 9-10 stk.
½ dl orange- el. mandarinlikør

Chokoladecreme
100 g bitter chokolade
3 spsk. vand
2 tsk. majsstivelse
2 dl mælk
2 tsk. sukker
1 dl piskefløde

Pynt
Flødeskum
Appelsin

Sådan gør du
Creme: Bræk chokoladen i små stykker og smelt den i en tykbundet gryde sammen med vandet. Tag gryden fra varmen og rør det glat. Rør majsstivelse og mælk sammen og rør det i chokoladen. Bring det til kogepunktet under piskning og smag til med sukker. Tag gryden fra varmen og rør piskefløden i. Køl cremen af.

Skyl appelsinerne og riv skallen af den ene appelsin. Skræl appelsinerne og skær appelsinkødet i tern eller tynde både. Kom dem i en skål eller portionsglas med knuste makroner og orangelikør. Hæld chokoladecremen over. Pynt desserten med flødeskum og små appel-sinstykker.

Flere opskrifter med appelsiner her...
Saftig engelsk appelsinkage
Julesukker
Appelsin-rosmarinkager

I gang med julekonfekten

Skal du i gang med julens knas og konfekt, finder du her masser af gode opskrifter, der får dig godt i gang...

Lav konfekt og knas til jul