Opskrifter

Bagt rabarber-ostekage

Tirsdag, 8. juli 2014af Helle Brønnum Carlsen, foto: Jette M. Vesteragerfoto: Jette M. Vesterager
Uhm! En kage med gods i

Ingredienser til rabarber-ostekage

(12-14 pers.)

Bund
75 g smør
200 g Digestive kiks
2 spsk. sukker

Fyld
400 g flødesost (f.eks. Philadelphia)
200 g sukker
3 spsk. hvedemel
Et nip salt
1 usprøjtet appelsin
2 æg
1 æggeblomme
4 dl cremefraiche
2 spsk. citronsaft

Top
600 g rabarber
1 usprøjtet, stor appelsin
250 g sukker


Fremgangsmåde til rabarber-ostekage

Vi elsker chokoladekage!

Er du også vild med chokoladekage, så kig med her, hvor vi har samlet nogle af vores bedste opskrifter.
Se vores chokolade-kager her >>

Rens og skær rabarberne i 5 cm lange stykker. Læg dem på en papirbeklædt bageplade. Pres appelsinen og riv skallen, drys det over rabarberne sammen med sukker. Dæk pladen med alufolie og sæt den i ovnen ved 110° i 1½ time. Smelt smørret og bland de knuste kiks og sukkeret i. Læg bagepapir i en springform på ca. 24 cm og fordel kikseblandingen over. Bag bunden ved 180° i 10 min. Pisk imens flødeosten med sukker, mel, saft- og appelsinskal. Pisk æggene i et ad gangen og til sidst 2 dl af cremefraichen. Hæld det i formen, skru ned for ovnen til 110° og bag straks i ca. 45-50 min. Bland resten af cremefraichen med 1 spsk. sukker og citronsaft. Hæld rabarbersaften i en skål og fordel rabarberne på kagen. Hæld cremen over og bag yderligere 20 min. Stil kagen på køl natten over. Kog saften lidt ind og dryp den over kagen lige inden serveringen.



Find flere opskrifter her...


Ostekage med
mælkechokolade

Svensk ostekage
med hindbær

Cheesecake med
mangocreme og
mandler

Lun brieost med jord-
bær-rabarberchutney

Chokoladecheese-
cake












Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop