Opskrifter

Bagte rabarber med sorbet og basilikum-marengs

Onsdag, 18. juli 2012af Redaktion
En anderledes, men skøn dessert med sorbet og marengs med basilikum

(4 pers.)

Sorbet
500 g rabarber
175 g sukker
½ dl vand
½ vaniljestang
Evt. lidt citronsaft

Bagte rabarber
300 g rabarber
125 g sukker
½ vaniljestang
1 usprøjtet citron
1 tsk. kanel
½ dl vand

Marengs
2 æggehvider
150 g sukker
1 bundt basilikum
Lidt citronsaft

JEG ELSKER KAGE

Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her

Sorbet: Skær rabarberne i mindre stykker. Kog dem med lidt vand, sukker og flækket vaniljestang. Kog, til det er mørt, og rør det ensartet. Kør det på ismaskinen eller frys det og blend det og frys det igen.

Bagte rabarber: Skær rabarberne på skrå i lige store stykker. Vend dem med sukker, revet citronskal, vaniljekorn og kanel. Kom lidt vand i en lille, ildfast skål og læg rabarberstykker i. Sæt skålen i ovnen ved 150° i ca. 20 min., til de er møre, men faste.

Marengs: Blend sukker og basilikum. Pisk æggehviderne stive, pisk sukker- og basilikumblandingen i. Rør dejen glat med lidt citronsaft. Kom dejen i en tylle og sæt små toppe på bagepapir. Bag ved 100° i ca. 40 min., til de er sprøde.

Tip: Vaniljesmagen træder bedst frem, hvis du skraber kornene ud af den flækkede vaniljestang.

Opskrift: Helle Brønnum Carlsen


Mere med rabarber


Ymerfromage med
rabarberkompot

Rabarberkoldskål
med kammerjunkere

Rabarbergrød

Bagt rabarber-oste-
kage

Rabarber i bedste-
farskæg










Klik her for mange flere opskrifter med rabarber og jordbær




Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop