Opskrifter

Bavaroise med nøddeknas og jordbær

Fredag, 20. juli 2012af Redaktion
Bavaroisen, der er en fromage, smages til med hyldeblomstsaft. Både bavaroise og nødder kan laves dagen før

(4 pers.)

Bavaroise
½ stang vanilje
2 dl piskefløde
½ dl mælk
1½ blad husblas
2 æggeblommer
2 spsk. sukker
3 spsk. koncentreret hyldeblomstsaft
Ca. 250 g jordbær
Sukker

Nøddeknas
30 g hasselnøddekerner
½ dl sukker

JEG ELSKER DESSERT

Er du også vild med dessert? Så vær med i Familie Journals dessertfællesskab på Facebook. Se mere her

Flæk vaniljestangen og læg den i en gryde sammen med mælk og 1 dl piskefløde. Kog det op, tag gryden fra varmen og lad det trække 10 min. Læg husblassen i blød i koldt vand. Pisk æggeblommer og sukker godt. Tag vaniljestangen op af fløden. Rør æggeblandingen og hyldeblomstsaften i. Varm op til under kogepunktet under piskning, rør husblassen i og lad det blive koldt. Pisk resten af fløden stiv og vend den i cremen. Hæld blandingen i portionsforme og lad den stivne i køleskab 2-3 timer.

Nøddedrys: Rist nødderne på en tør, varm stegepande. Læg dem på et viskestykke og gnid skallerne af. Hak nødderne groft. Smelt sukker- et på en lille stegepande, til det er lysebrunt. Ryst panden et par gange, men rør ikke i sukkeret. Bland nødderne i og hæld det ud på et stykke bagepapir. Når blandingen er stivnet, knuses den groft med en kagerulle.

Skyl og nip jordbærrene. Skær dem i skiver eller tern og bland dem med lidt sukker. Vend bavaroisen ud på tallerkner og server med jordbær og nøddedrys.

Opskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Find flere opskrifter her...
Hvid chokolademarquise med jordbær
Jordbær i kokosskum
Louises jordbær-nøddekage




Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop