Opskrifter

Brændte mandler

Lørdag, 24. november 2012 Opskrift: Kristina MarckmannOpskrift: Kristina Marckmann
Duften af brændte mandler på gaden, er noget der virkelig kan få julestemningen frem. Her får du opskriften, så du selv kan lave dem og fylde køkkenet med den dejlige duft...

Selvom det er hyggeligt at købe de brændte mandler på julemarkedet eller strøgturen, er der ikke noget i vejen for, at du også selv kaster dig ud i at lave brændte mandler.
For det er faktisk slet ikke så svært at lave brændte mandler, så det måske ser ud.
Serverde hjemmelavede brændte mandler, når du inviterer til eftermiddagshygge med glögg og æbleskiver, eller forkæl familien med brændte mandler som lidt ekstra guf juleaften.

Det skal du bruge til brændte mandler:

150 g mandler
150 g brun farin
1 tsk. stødt kardemomme
2 tsk. kakao
½ dl koldt vand

Synes du brændte mandler er for søde? Så prøv disse saltede mandler i stedet for

Sådan laver du brændte mandler

Bland mandler, farin, kardemomme og kakao og kom blandingen på en pande sammen med vandet.

Bring det hele i kog ved god varme, under omrøring, og lad det koge, til massen bliver tyk og grynet. Skru lidt ned for varmen og kog videre, til sukkermassen smelter og bliver blank.

Hæld de blanke mandler over på et stykke bagepapir, skil dem ad med to gafler og lad dem afkøle.

Skal du i gang med julens knas og konfekt, finder du her masser af gode opskrifter, der får dig godt i gang...

Lav konfekt og knas til jul