Opskrifter

Brownie-fudge tærte

Mandag, 16. april 2012af Redaktion
En billig luksuskage. Der er kun brugt 50 g chokolade og kakao for resten, så tærten er billig, men det kan man bare ikke smage!

(8 pers.)

Dej
175 g hvedemel
85 g smør
2 spsk. flormelis
1 tsk. stødt kanel

Fyld
3 store æg
180 g rørsukker
Kornene af ½ vaniljestang
150 g smeltet smør
50 g hvedemel
50 g kakao
50 g hakkede hasselnødder eller valnødder
50 g hakket, mørk chokolade

Tilbehør
Vaniljeis og et drys kanel

TIP

Skulle der helt undtagelsesvis blive noget tilovers af kagen, kan det fryses.

Kom mel, smør, flormelis og kanel i en foodprocessor og blend. Saml dejen med lidt koldt vand. Kom dejen i en springform eller en tærteform på ca. 25 cm i diameter. Læg stanniol over dejen og hæld ærter eller ris over. Bag tærten ved 180° i 15 min. Fjern snydefyldet og bag den yderligere 5-10 min., til den er let gylden.

JEG ELSKER KAGE

Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her

Pisk æg og sukker lysegult og luftigt. Fold vanilje, smeltet smør, mel og kakao i. Kom nødder og hakket chokolade i den forbagte bund og hæld kakaomassen over. Bliver der lidt tilovers, kan det bages som små runde kager. Bag ved 180° i 30 min. Sæt kagen på køl. Det indre af kagen skal være let flydende. Drys lidt kakao over kagen. Læg en kugle is ved hvert stykke og drys med kanel.

Bageopskrift: Helle Brønnum Carlsen


Middag på budget...


Salat med røget
makrel og peberrod


Braiserede svine-
kæber med urtemos


Små pærekager
med mokkais


Jordbær-pære-
smoothies













Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop