Opskrifter

Champagne-savarin med stegte ferskner

Lørdag, 18. juni 2011af Redaktion
Lækkerier til gæsterne; champagne-savarin med stegte ferskner er den perfekte dessert til dine gæster.

Opskrift på champagne-savarin med stegte ferskner

(4 pers.)
60 min.

220 g sukker
1 vaniljestang
Evt. 2 kviste citrontimian
4 ferskner, flåede, halverede og udstenede
40 g usaltet smør
1 stort æg
¾ dl mælk
15 g gær
100 g hvedemel
1 dl mousserende hvidvin

Tilbehør
Flødeskum og evt. spiselige blomster

Bland halvdelen af sukkeret med vaniljestangens indre. Vend fersknerne i sammen med timian i et ildfast fad og kom 20 g smør ud over i små klatter. Sæt i ovnen i 25 min. ved 160°. Løft fersknerne ud af sukkeret og læg dem i et nyt ildfast fad. Pisk æg med 1 spsk. sukker, så det bliver luftigt.
Varm mælken ganske lidt op og opløs gæren heri. Kom så mel i en skål, rør ægget ud heri, tilsæt mælken og 25 g smeltet smør uden at ælte for meget. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse, mens den damper under et dække af plastfolie og et viskestykke. Placer dejen med sprøjtepose i 4 velsmurte, små randforme og bag i 15 min. ved 180°. Bland så det resterende sukker med mousserende vin og 3 dl vand og varm op, til sukkeret er smeltet. Lad det lige koge lidt mere uden, at lagen tager farve.
Vend de små savariner ud af formene og læg dem - stadig varme - i den varme sirup. Når de har suget alt, hvad de kan, løftes de op og sættes på tallerkner og fyldes med bagte ferskner, der lige til sidst får 5 min. i ovnen, så de er lune. Og hertil flødeskum og evt. blomsterpynt.

Bageopskrift: Helle Brønnum Carlsen

PRØV OGSÅ: Champagne-syllabub

FLOT FRANSK SKÅL

Lille sød skål fra Green Gate i grøn med hvide prikker i. Skålen kan købes for 89 kr. i Familie Journals Shop

Find flere opskrifter her...
Eclair med creme og chokolade
Birgits jordbærtærte
Chokolademuffins med jordbær

Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop