Cheesecake med koldskål
(10-12 pers.)
Det skal du bruge til cheesecake med koldskål
Bund:
150 g kammerjunkere
80 g smør
Creme:
4½ blade husblas
1 usprøjtet citron
1 vaniljestang
400 g flødeost naturel
3 dl kærnemælk
100 g flormelis
Pynt:
2 dl piskefløde
1 usprøjtet citron
Vild med cheesecake? Prøv også denne skønne hindbær cheesecake
Sådan laver du cheesecake med koldskål
Bund:
Blend kammerjunkere i en foodprocessor eller minihakker, til de er helt findelt. Smelt smørret og blend det sammen med kammerjunkerne. Tryk massen godt sammen i bunden af en springform på 20-22 cm i diameter.
Creme:
Udblød husblassen i koldt vand. Riv citronskallen fint. Skrab kornene ud af vaniljestangen. Pres saften af en halv citron og kom det i en kasserolle. Kram vandet ud af husblassen og smelt den ved lav varme i citronsaften, til den lige akkurat smelter. Pisk flødeosten luftig med
en elpisker sammen med citronskal, vanilje og flormelis. Hæld kærnemælken i lidt ad gangen og pisk, til cremen er helt jævn. Hæld den lune citronhusblas i cremen. Hæld cremen på kammerjunkerbunden og lad den sætte sig ca. 2 timer i køleskabet.
Pynt:
Pisk fløden til skum og sprøjt flødeskum på toppen. Drys med fintrevet citronskal.