Opskrifter

Chokoladekage med kirsebær

Onsdag, 17. februar 2016af opskrift: All Over Press, Foto: Carina Krügeropskrift: All Over Press, Foto: Carina Krüger
Denne chokolade har en sød og frisk midte af kirsebær. Opskriften er fra Familie Journal.

(Ca. 10 stk.)

Det skal du bruge til chokoladekage med kirsebær

500 g kirsebærsovs med bær
35 g kakao
2 dl mælk
150 g smør
170 g sukker
2 æg
240 g hvedemel
1 spsk. vaniljesukker
1½ tsk. bagepulver
Topping:
50 g lys chokolade
50 g mørk chokolade
2 spsk. piskefløde
2 spsk. smør

Prøv også: Chokoladekage med kokospynt

Sådan laver du chokoladekage med kirsebær

Lad bærrene dryppe af i en sigte.
Bland kakao og mælk og lad det koge op, til kakaoen er opløst.
Sæt det til side.
Rør smør og sukker blødt og jævnt.
Pisk æggene i.
Bland hvedemel, vaniljesukker og bagepulver.
Rør kakaoblandingen i smørret skiftevis med melblandingen.
Kom halvdelen af dejen i en beklædt brødform, der kan rumme 2 l.
Fordel halvdelen af kirsebærrene over dejen, kom resten af dejen over og slut med de sidste kirsebær.
Bag kagen nederst i ovnen ved 175º i ca. 75 min.
Lad kagen køle af og tag den ud af formen.
Smelt den lyse og den mørke chokolade med smør og piskefløde, lad den køle lidt af og fordel den over kagen.

Prøv også: Nem chokoladekage