Opskrifter

Chokoladetærte

Mandag, 30. januar 2017af Christine Bille Nielsen. Foto: Carina Krüger Foto: Carina Krüger
Denne chokoladetærte får en hver chokolade elskers hjerte til at banke. En lys tærtebund, med en fyldigt chokoladecreme, der til sidst er pyntet med kakao og orangebuer. En drøm af en tærte!

Det skal du bruge til Chokoladetærte med mørk chokolade:

Tærtebund:

50 g mandelmel 150 g hvedemel 50 g flormelis 100 g smør 1 æggeblomme

Fyld:

300 g mørk chokolade 25 g smør 75 g flormelis 2½ dl piskefløde 3 æg Prøv også: Pierres chokoladetærte med is

Pynt:

2 spsk. kakao 1 æske orangebuer

Tilbehør:

Flødeskum

Sådan laver du tærtebunden

Bland mandelmel, hvedelmel og flormelis. Skær smørret i små tern og smuldr det i melet. Saml dejen med æggeblommen. Tryk dejen ud i en tærteform på ca. 24 cm i diameter. Prik bunden med en gaffel. Stil formen i køleskabet, mens ovnen forvarmer til 200°. Forbag bunden i 15 min.

Sådan laver du fyldet

Smelt chokolade og smør over vandbad. Pisk æg, fløde og flormelis let sammen i en skål. Vend chokoladen hurtigt i æggemassen og hæld fyldet i tærtebunden. Stil tærtebunden i ovnen igen og sluk for ovnen. Lad massen sætte sig alene ved eftervarmen. Tag tærten ud af ovnen, når fyldet føles fast efter ca. 30 min. Lad tærten køle af og opbevar den i køleskabet indtil servering.

Pynt:

Drys tærten med kakao inden servering og læg orangebuer i kanten. Servér med flødeskum. Prøv også: Chokolade- nøddekage