Opskrifter

Citrontærte

Onsdag, 18. januar 2012af Redaktion
Super god tærte

Ingredienser til citrontærte

(12 stykker)

Dej

50 g smør
150 g mel
1 spsk flormelis
½ dl vand
1 æggeblomme

Fyld
3 medium æg + 1 æggehvide
140 g sukker
Reven skal af ca. 3 usprøjtede citroner
Saften af 3 citroner
2 dl piskefløde

JEG ELSKER KAGE

Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her

Sådan gør du
Hak smørret i melet med flormelis. Saml dejen med vand og æggeblomme. Læg den koldt. Rul den ud på et koldt bord drysset med lidt kartoffelmel, så den kan dække en tærteforms bund på ca. 23 cm. Prik tærten med en gaffel og læg alufolie langs kanten. Sæt fadet i en 190° varm ovn og forbag i 10 min. Lav fyldet imens. Pisk æg og æggehvide med sukker, til det er luftigt. Rør citronsaft, skal og piskefløde i og lad det trække lidt. Kom citroncremen i den forbagte dej. Skru ned for varmen og bag tærten ved 150° i 30 min., til cremen har sat sig. Lad den afkøle og drys sigtet flormelis over.

Bageopskrift: Helle Brønnum Carlsen


Find flere opskrifter her...
Æbledrømme med kokos
Mormors abrikosgifler
Citronhalvmåne




Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop