Opskrifter

Dundee-kage

Fredag, 22. november 2013af Redaktionen
En rigtig skotsk dundee-kage er fyldt med lækre sager. Den er lækker og rækker langt. Kagen kan holder sig 2-3 uger på køl.

Ingredienser til dundee-kage

250 g blødt smør
250 g farin
1 tsk. vaniljesukker
1 knsp. salt
½ dl rom
50 g mandler
6 æg
350 g mel
2 tsk. bagepulver
300 g lyse og mørke rosiner
50 g appelsintern (Oetker)

Pynt
100 g mandler
3 spsk. sukker
5 spsk. vand

Fremgangsmåde til dundee-kage

Rør smør, farin, vaniljesukker, salt og rom godt sammen. Rør æggene i et ad gangen, hvis dejen skiller, kan man tilsætte 1 spsk. mel. Smut og hak mandlerne. Bland melet med bagepulver, rosiner, mandler og appelsinskal og vend det i dejen. Beklæd en springform på 24-26 cm med bagepapir og fordel dejen i formen. Stryg overfladen glat med en paletkniv. Smut mandlerne og læg dem i rundkreds på dejen. Bag kagen ca. 1¼ time ved 180° på nederste ovnrille. Løsn springformens kant, men lad papiret blive siddende, mens kagen køler af på en bagerist. Kog sukker og vand sammen, til sukkeret er opløst. Pensl mandelsiden med sukkeropløsningen.

Bageopskrift: Anne Skovgaard-Petersen

JEG ELSKER KAGE

Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her

Find flere opskrifter her...
Engelsk plumkage
Juletærte

Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop