Opskrifter

Friturestegte hyldeblomster med myntedressing

Søndag, 5. juli 2015af Helle Brønnum Carlsen | Foto: Carina KrügerFoto: Carina Krüger
Dyp de sprøde hyldeblomster i myntedressing og nyd smagen af en sød og lidt anderledes snack - så lækkert!

Opskrift på friturestegte hyldeblomster med myntedressing

(Sød snack)
12 skærme hyldeblomster
Neutral olie til friturestegning

Beignetdej af:
120 g hvedemel
20 g majsstivelse
14 g bagepulver
20 g sukker
Iskoldt vand

Myntedressing:
2 dl tyk yoghurt
10 kviste mynte (bladene)
Kornene af 1 vaniljestang
1 spsk. honning
Saften af ½ citron

Sådan laver du friturestegte hyldeblomster

Rør dejen af mel, majsstivelse, bagepulver og sukker og tilsæt så meget iskoldt vand, at dejen er flydende og kan hænge fast på blomsterbuketterne.

Del hyldeblomsterne i mindre buketter, dyp dem i dejen og frituresteg dem én ad gangen i olien.

Rør dressingen og dyp blomsterne heri.