Opskrifter

Fyldte chokolader til påske

Mandag, 21. marts 2016af Kristina Marckmann, Foto: Carina KrügerFoto: Carina Krüger
Når påskefrokosten er overstået skal kaffen på bordet - og her er de fyldte chokolader i påskemotiv perfekte. Se her, hvordan du laver dem.

(30 stk.)

Det skal du bruge til fyldte chokolader formet som æg

1 dl piskefløde
1 vaniljestang
1 tsk. frysetørret kaffe
200 g sukker
300 g mørk chokolade

Prøv også: Fyldte chokolader med hindbær

Sådan laver du fyldte chokolader formet som æg

Varm fløden og den flækkede vaniljestang op til kogepunktet, rør kaffen i og tag den af varmen.
Smelt sukkeret til en gylden karamel i en tykbundet gryde, tag den af varmen og rør fløden i lidt ad gangen.
Stil karamellen til afkøling, hak chokoladen og smelt 2⁄3 af den over vandbad.
Tag den smeltede chokolade af varmen og rør resten af chokoladen i, til massen er glat og ensartet.
Hæld chokoladen i en chokoladeform til fyldte chokolader og bank blidt formen mod bordet, så eventuelle luftbobler fjernes.

Skal du bruge en chokoladeform? Her finder du et bredt udvalg.

Hæld det overskydende chokolade tilbage i skålen, skrab chokoladeformens overflade ren og stil den i køleskabet i 10 min.
Fyld karamellen i chokoladeskallerne 2 mm fra kanten og stil dem på køl i 10 min.
Fyld chokolade over karamellen, så de lukkes helt, skrab overfladen ren og stil dem på køl i mindst 10 min.

Prøv også: Fyldte chokolader med orangetrøffel

Køb billigt køkkenudstyr

Find mere inspiration til påsken her

Lav en dejlig påskefrokost