Opskrifter

Hasselnøddetærte med blåbær og is

Mandag, 21. november 2016af Helle Brønnum Carlsen. Foto: Carina Krüger Foto: Carina Krüger
En sprød hasselnøddetærte drysset med sukker og toppet med blåbær. Prikken over i'et ville lige være en god kugle vaniljeis. Uhm!

Det skal du bruge til hasselnøddetærte:

Dej: 200 g hvedemel 100 g smør 50 g sukker 1 æggeblomme Fyld: 125 g syltet appelsinskal 100 g hasselnødder 2 æg 1 æggeblomme 160 g sukker 100 g usaltet smør Et nip salt Tilbehør: Vaniljeis og friske blåbær Prøv også: Hasselnøddetærte med solbærsorbet

Sådan laver du hasselnøddetærte

Smuldr mel og smør med sukker og saml hurtigt dejen med æggeblomme og evt. lidt koldt vand. Lad dejen hvile koldt i 30 min., rul den ud og kom den i en smurt tærteform på ca. 22 cm i diameter. Forbag med alufolie langs kanten ved 200º i 10 min. Drys hakket appelsinskal og hakkede nødder i bunden. Smelt smørret og lad det afkøle. Pisk æg, æggeblomme og sukker luftigt og fold det smeltede smør i. Hæld det over nøddefyldet og bag tærten i 35-40 min. ved 180º. Serér tærten lun. Kan laves i god tid, fryses og lunes ved servering. Prøv også: Nødde-chokoladesmør