Opskrifter

Hjemmebagt smørkage

Fredag, 30. oktober 2015af Anne Skovgaard-Petersen, Foto: Carina KrügerFoto: Carina Krüger
Denne smørkage med creme og remonce vil bringe glæde hos dine søndagsgæster!

Det skal du bruge til smørkage

25 g gær
1½ dl mælk
250-300 g mel
125 g smør
½ tsk. salt
2 tsk. sukker
Creme:
2 dl mælk
1 æggeblomme
1 æg
2 spsk. sukker
1 spsk. mel
1 tsk. vaniljesukker
Remonce:
100 g smør
50 g sukker
1 spsk. rasp
75 g rosiner
Pensling:
Sammenpisket æggehvide
Glasur:
100 g flormelis
Ca. 3 tsk. citronsaft

Prøv også: Smørkage med kanel

Sådan laver du smørkage

Rør gæren ud i mælken.
Findel smørret i melet til en grynet masse og tilsæt salt, sukker og mælk.
Rør dejen smidig og blank og lad den hæve tildækket til dobbelt størrelse ca. 1 time.

Creme: Kog mælken op. Pisk æggeblomme, æg, sukker, mel og vaniljesukker luftigt. Pisk mælken i. Hæld det i gryden og varm op under piskning til kogepunktet.

Remonce: Rør ingredienserne undtagen rosiner sammen.

Ælt dejen let igennem og del den i 2 portioner.
Rul den ene portion ud i en cirkel og læg den i en springform.
Smør et tyndt lag remonce på og fordel halvdelen af cremen.
Rul den anden portion ud i en firkant på 35 x 20 cm.
Fordel remonce og creme og drys rosinerne på.
Rul dejen sammen som en roulade og skær den i 7-8 stykker.
Sæt dem i formen, begynd i midten og beregn plads til hævning.
Lad den efterhæve tildækket og lunt til dobbelt størrelse.
Pensl med æggehvide.
Bag kagen på nederste rille ca. 45 min. ved 200°.
Læg evt. folie over de sidste 15 min. af bagetiden, så kagen ikke bliver for mørk.
Rør glasuren sammen og smør den på den lune smørkage.

Prøv også: Verdens bedste smørkage