Opskrifter

Hvid jul

Lørdag, 4. december 2010af Redaktion
Her får du en lækker smagsprøve på vores julebag og konfekttillæg, der udkommer på mandag

100 g mandler
225 g blødt smør
400 g sukker
4 æg
350 g mel
3 tsk. bagepulver
2½ dl mælk
200 g blødt smør
120 g flormelis
2 pasteuriserede æggeblommer
Skal af 1 usprøjtet appelsin
3 spsk. appelsinsaft
2 pasteuriserede æggehvider
120 g sukker
1 dl glukosesirup
1 tsk. vaniljeekstrakt
75 g kokosmel

TIP

Flæk kagen ved at trække et stykke rengjort ståltråd gennem kagen, det giver det mest jævne og lige snit.

Blend mandlerne til fint mel og rør smør og sukker sammen. Pisk æggene i et ad gangen og bland mandler, mel og bagepulver. Rør melblandingen i skiftevis med mælken og hæld dejen i en smurt 24 cm springform. Bag kagen ved 175° i 50 min. og lad den afkøle. Pisk smør og flormelis lyst og skummende. Tilsæt æggeblommerne, revet appelsinskal og appelsinsaft og rør appelsinsmørcremen godt sammen. Flæk den afkølede kage i tre bunde og læg dem sammen med smørcremen. Pisk æggehviderne let stive og kog sukker op med siruppen. Lad sukkerblandingen koge i 1 min. og tag den af varmen. Hæld sukkerblandingen ned til hviderne i en tynd stråle mens der piskes med en håndmikser. Tilsæt vaniljeekstrakten og pisk i 7 min. Smør sukkerglasuren over kagens top og sider og drys med kokosmelet.

Opskrift: Kristina Marckmann


Find flere juleopskrifter her...
God Jul-kage
Fest- og adventskage
Konfektstykker og pariserkringler