Opskrifter

Jordbær-hasselnøddetærte

Lørdag, 25. juni 2011af Redaktion
Skøn tærte med bær og nødder

Opskrift på jordbær-hasselnøddetærte

(6-8 pers.)

Dej
140 g hvedemel
50 g blendede hasselnødder
100 g smør
50 g sukker
1 æggeblomme

Fyld
1 bæger mascarpone (200-250 g)
4 spsk. sukker
1½ dl piskefløde
500 g jordbær

Pynt
1 dl sødmælk
150 g fløde-karameller
Ristede, afskallede hasselnødder

Køb billigt køkkenudstyr

Fremgangsmåde til jordbær-hasselnøddetærte

Kom mel, nødder, sukker og smør i en foodprocessor og blend, til det er som smuldret dej. Saml dejen med en æggeblomme og lad den køle af 30 min. Smør en tærteform på ca. 25 cm i diameter og tryk dejen ud i formen, så den er jævnt fordelt. Bag 15 min. med bagepapir over dejen og tørrede ærter eller lign. snydefyld. Fjern så fyldet og bag færdig i 10 min. Pisk mascarponen med sukker. Pisk fløden til skum for sig og vend i mascarponen. Skyl og halver halvdelen af jordbærrene og vend dem i fyldet. Kom fyldet i den afkølede tærtedej.
Kog mælk og flødekarameller sammen, til det er som tyk karamelsovs. Tag af varmen. Pynt med karamelsovs, halve jordbær og meget grofthakkede hasselnødder, der drysses over.

Bageopskrift: Helle Brønnum Carlsen

Find flere opskrifter her...
Marengsbund med jordbær og lime
Birgits jordbærtærte
Rabarbermuffins

Find mange flere opskrifter med jordbær og rabarber her...