Opskrifter

Jordbærdrøm: marcipanruder med jordbærmousse

Lørdag, 2. juni 2012af Anne Skovgaard-Petersen, foto: Jette M. Vesteragerfoto: Jette M. Vesterager
Den skønneste kage af marcipanruder og jordbærmousse. Den perfekte kage til sommerfesten.

Opskrift på skønne marcipanruder med jordbærmousse

(Ca. 28 stk.)

Dej
150 g blødt smør
350 g marcipan
5 æg
1 dl mælk
150 g mel
2 tsk. bagepulver

PRØV OGSÅ: Opskrift på en klassisk kringle med marcipan og rosiner

Jordbærmousse
3 blade husblas
300 g jordbær
75 g sukker
2 dl fast yoghurt
4 dl piskefløde

Pynt
Jordbær, evt. spiselige blomster

Sådan laver du marcipanruderne

Kør smør og marcipan skåret i skiver i foodprocessor. Tilsæt æggene et ad gangen og så mælken. Bland mel og bagepulver og rør det i dejen.

Læg bagepapir i en form på ca. 22 x 30 cm og hæld dejen i. Bag kagen på nederste rille ca. 30 min. ved 175°, til den er fast, og lad den køle af.

PRØV OGSÅ: Opskrift på hvid chokolademousse med friske bær

Mousse:

Læg husblassen i blød i koldt vand. Skyl og nip jordbærrene og miks dem og sukker med blenderstav eller i foodprocessor.

Varm 1 dl af jordbærpuréen i en lille gryde. Tryk vandet af husblassen og smelt den i de varme jordbær. Lad det køle lidt og rør det i resten af jordbærrene. Rør yoghurten i jordbærrene.

Pisk fløden halvstiv og vend den i. Hæld moussen over kagen i formen og glat den.

Sæt formen i fryseren 5 timer.

Servering:

Tag kagen ud af formen og fjern bagepapiret. Lad kagen tø op mindst 5 timer inden serveringen. Skær den i 28 stykker med en fugtig, skarp kniv. Pynt med jordbær og evt. små blomster.

Tip:

Uden foodprocessor gnides smør og marcipan sammen, og de øvrige ting røres i.

PRØV OGSÅ: Søde cupcakes med blommer og blomster

Find flere opskrifter med jordbær her...


Jordbær-rabarbersnitter

Marcipankage med rabarber

Panna cotta med marineret rabarber

Små jordbærtærter

Italiensk trifli med jordbær
Køb billigt køkkenudstyr