Opskrifter

Jordbæris-sandwich

Tirsdag, 11. april 2017af Kristina Marckmann. Foto: Carina Krüger Foto: Carina Krüger
Små hjerteformede sandwich fyldt med jordbæris. Sød kærlighed direkte ned i maven...
(12 stk.)

Det skal du bruge til jordbæris-sandwich:

4 pasteuriserede æggeblommer 4 spsk. flormelis 1 vaniljestang 160 g jordbær 2½ dl piskefløde 1½ pasteuriseret æggehvide 1 spsk. sukker Kiks: 150 g hvedemel 2 spsk. kartoffelmel 40 g flormelis 20 g perlesukker 125 g koldt smør 1 spsk. fløde 50 g hvid chokolade 1 spsk. frysetørrede jordbær Prøv også disse sprøde vafler med jordbæris

Sådan laver du jordbæris-sandwich

Pisk æggeblommer, flormelis og kornene fra vaniljestangen godt, blend jordbærrene og vend dem i æggesnapsen. Pisk fløden til skum og æggehviden stiv med sukkeret. Vend flødeskum og æggehvide i æggesnapsen, kom blandingen i et tærtefad på 26 cm beklædt med film og frys den i mindst 3 timer. Bland hvedemel, kartoffelmel, flormelis og perlesukker og hak smørret heri. Tilsæt fløde og saml dejen. Rul dejen ud i 2 mm’s tykkelse på et meldrysset bord og udstik 24 hjerter på ca. 6 cm. Læg hjerterne på en plade beklædt med bagepapir og bag dem ved 180° varmluft i 10 min. og lad dem afkøle på en rist. Vend isen ud og udstik 12 hjerter, læg dem mellem to kiks og sæt dem tilbage i fryseren. Smelt chokoladen over vandbad, dekorér sandwichene med hvid chokolade og frysetørrede jordbær. Er du som os vilde med isdesserter? Så er denne hindbær-chokolade- islagkage måske lige noget for dig!