Opskrifter

Kakaokage med vaniljecreme

Lørdag, 11. juli 2015af Kristina Marckmann | Foto: Carina KrügerFoto: Carina Krüger
Lækker og luftig kakaokage med spiralmønster og vaniljecreme.

Opskrift på kakaokage med vaniljecreme

(1 stk.)
3 æg
170 g sukker
35 g kartoffelmel
2 spsk. kakao
1½ tsk bagepulver
1 spsk. mel

Creme:
4 bl. husblas
5 dl piskefløde
1 vaniljestang
4 spsk. flormelis
40 g chokoladespåner

Prøv også: Kakaokage med kokoslåg

Sådan laver du kakaokage med vaniljecreme

Pisk æg og sukker hvidt, og rør kartoffelmel, kakao, bagepulver og mel i.

Fordel dejen i en bradepande på 30 x 40 cm, beklædt med smurt bagepapir. Bag bunden ved 200° varmluft i 7 min.

Drys den varme kagebund med sukker, vend den straks over på et stk. bagepapir. Læg et fugtigt klæde over og lad den afkøle.

Udblød husblasen i koldt vand, lun ½ dl af fløden og smelt husblassen heri.

Pisk resten af fløden til skum og bland med kornene fra vaniljestangen, flormelis og husblassen og stil creme koldt.

Del bunden på den lange led i 4 strimler på 7½ cm og læg dem i forlængelse af hinanden. Smør halvdelen af cremen på bundene og rul dem sammen. Stil rouladen oprejst, så spiralen kan ses oppefra. Fordel resten af cremen på kagen og drys chokoladespånerne over.

Prøv også: Kakao-pandekager med is og hindbær