Opskrifter

Kanelkringler

Lørdag, 23. februar 2013af Redaktion
Dejlige kringler med kanel, der kan fryses ned, så du har lidt lækkert at servere til uventede gæster

Ingredienser til kanelkringler

(Ca. 20 stk.)

75 g smør
50 g gær
2½ dl mælk
¾ dl sukker
1 nip salt
1 tsk. kardemomme
450 g hvedemel

Fyld

50 g blødt smør
2 spsk. sukker
2 tsk. kanel
1 tsk. vaniljesukker

Pynt
1 æg
Perlesukker
Mandelspåner

Fremgangsmåde

Smelt smørret, kom mælken i og rør gæren ud i blandingen. Rør sukker, salt og kardemomme i. Rør melet i og ælt til en smidig dej. Lad dejen hæve ca. 1 time. Rul dejen ud til ca. 45 x 25 cm. Fordel smørret på dejen, bland kanel, vaniljesukker og sukker og drys blandingen over dejen. Fold dejen på langs, skær den i ca. 20 strimler og sno dem til kringler eller knuder. Læg dem på en plade med bagepapir og lad dem efterhæve i ca. 20-30 min. Pisk ægget sammen, pensl kringlerne og drys med sukker og mandelflager. Bag dem midt i ovnen ved 225° i 5-8 min.

Tip: Kom halvdelen i fryseren - så har du lidt lækkert at servere til uventede gæster.

JEG ELSKER KAGE

Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her

Bageopskrift: Aase Dotterud


Find flere opskrifter her...
Kringle
Kanelkage

Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop