Opskrifter

Karamelrand

Lørdag, 31. marts 2012af Redaktion
En dejlig klassiker

(4-6 pers.)

175 g sukker
1 dl kogende vand

Creme
3 æg
4 æggeblommer
1 vaniljestang
4 spsk. sukker
3 dl sødmælk
3 dl piskefløde

Sovs
2½ dl piskefløde

JEG ELSKER DESSERT

Er du også vild med dessert? Så vær med i Familie Journals dessertfællesskab på Facebook. Se mere her

Smelt sukkeret på en pande til karamel. Kom forsigtigt kogende vand ved og rør, til det er opløst. Varm en randform i ovnen, så den bare er lun. Kom karamelsovsen i formen og lad den sætte sig fast. Hæld det overskydende tilbage i en skål. Pisk æg og blommerne med kornene fra vaniljestangen og sukker. Bring mælk og fløde i kog, vend det i æggene. Hæld massen i den karamelliserede form. Bag i vandbad ved 150° i 50-60 min., til æggemassen føles fast. Afkøles fuldstændig. Pisk fløden til sovsen og smag til med den kolde karamellage. Vend randen ud og server med flødeskum.

Opskrift: Helle Brønnum Carlsen

ER DU TIL MORMORMAD?

Vi er mange, der elsker mormormad. Derfor har vi på Familie Journal udgivet det skønne madmagasin, Mad fra mormors køkken - det kan fås for 49,95 kr., der hvor du normalt køber bladet.

Find flere opskrifter her...
Rubinsteinkage
Pæremousse med sprød bund
Ostefromage med valnødder









Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop