Opskrifter

Klassisk appelsinkage

Tirsdag, 29. marts 2016af AOP
En appelsinkage smager dejligt frisk - denne udgave er toppet med frosting.

(Ca. 40 stk.)

Det skal du bruge til appelsinkage

200 g blødt smør
250 g sukker
4 æg
2 dl cremefraiche
1 usprøjtet appelsin
360 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
Frosting:
75 g blødt smør
50 g flormelis
1 usprøjtet appelsin
200 g flødesost
1 dl piskefløde
Pynt:
Appelsinskiver
Citronmelisse

Prøv også: Appelsinkage med bær

Sådan laver du appelsinkage

Rør smør og sukker luftigt.
Tilsæt æggene et ad gangen.
Rør cremefraiche og den revne appelsinskal og -saft i.
Bland hvedemel og bagepulver og vend det forsigtigt i ægge-smørblandingen.
Kom dejen i en beklædt bradepande på ca. 35 x 25 cm.
Bag kagen i ovnen ved 175º i ca. 25 min.
Tjek med en kødnål, om den har fået nok.
Frosting:
Pisk smør og flormelis luftigt og rør den revne appelsinskal i.
Pisk flødeosten blød, rør smørblandingen i og rør til en jævn masse.
Fordel frostingen på kagen eller skær den ud og fordel den på kagerne.
Pynt evt. med appelsinskiver eller melisse.

Prøv også: Engelsk appelsinkage