Opskrifter

Koldskålscreme med friske bær

Torsdag, 23. juli 2015af Kristina Marckmann | Foto: Carina KrügerFoto: Carina Krüger
Skøn koldskålscreme med friske bær. Sommeren byder på et væld af søde bær - jordbær, kirsebær, blåbær, brombær, ribs og ikke mindst hindbær egner sig perfekt i sommerdesserter.

Opskrift på koldskålscreme med friske bær

(6 pers.)
8 bl. husblas
½ vaniljestang
7 dl koldskål
2 spsk. sukker
Revet skal af 1 citron
2 dl piskefløde
200 g blandede bær
25 g ristede mandelsplitter

Prøv også: Koldskål med mynte

Sådan laver du koldskålscreme med friske bær

Stil husblassen i blød i koldt vand.

Skrab kornene ud af vaniljestangen.

Pisk koldskålen med vaniljekorn, sukker og revet citronskal.

Smelt husblassen med det vand, der hænger ved, pisk den i koldskålen i en tynd stråle og stil den på køl, til den begynder at stivne.

Pisk fløden til skum og vend den i.

Hæld cremen i 6 portionsskåle og stil dem i køleskabet et par timer.

Servér cremen drysset med friske bær og mandelsplitter.

Prøv også: Koldskål med hyldeblomst