Opskrifter

Kringle til julegæster: Julestjerne med remonce

Fredag, 16. december 2016af Kristina Marckmann, Foto: Carina KrügerFoto: Carina Krüger
En kringle til kaffen går man aldrig af vejen med. Denne kringle er tilmed festlig til jul.

Det skal du bruge til en kringle:

50 g lyse rosiner
1 dl æblemost
75 g smør
400 g mel
25 g gær
2 dl mælk
2 æg
Fyld:
120 g smør
100 g rørsukker
1 spsk. mel
150 g pistaciemasse
Æg til pensling
1 spsk. pistacienødder

Prøv også: Verdens hurtigste kringle

Sådan laver du en kringlen

Læg rosinerne i blød i æblemosten natten over.

Hak smørret ud i melet og rør gæren ud i mælken.

Pisk ægget i mælken og rør det i melblandingen.

Ælt dejen sammen og sæt den til hævning i 1 time.

Hæld mosten fra rosinerne og rør smør og sukker luftigt.

Bland rosiner og mel med smørret og rør pistaciemassen i.

Del dejen i 3 stykker og rul hver ud til en cirkel på 23 cm.

Læg cirklerne på en plade med bagepapir, i lag som en lagkage med fyldet imellem lagene.

Tryk kanten let sammen og stil et 5 cm glas i midten af cirklen.

Skær dejen i kvarte fra glasset og ud, så midten forbliver hel.

Skær hver kvarte i 2, så der nu er 8 lige store stykker og halvér den endnu en gang, så cirklen er skåret i 16 lige store stykker.

Fjern glasset, sno stykkerne to gange, parvist i hver sin retning og lad den efterhæve i 45 min.

Pensl stjernen med æg, drys med hakkede pistacienødder og bag den ved 180° i 35 min.

Læs også: Gærkringle med svesker og creme