Opskrifter

Marcipanlagkage med skønne bær

Tirsdag, 12. august 2014af Anne Skovgaard-Petersen, foto: Carina Krügerfoto: Carina Krüger
Glæd gæsterne med en lækker marcipanlagkage med hindbærfyld og flot bær-pynt

Opskrift på marcipanlagkage

Bunde:
250 g blødt smør
350 g blød marcipan
6 æg
175 g mel
2 tsk. bagepulver
Et nip salt

Flere kager med bær

Eclairs med blåbær Ribs-solbærkage

Creme:
3 dl mælk
1 vaniljestang
3 spsk. sukker
1½ spsk. majsstivelse
3 æggeblommer
40 g blødt smør

Fyld:
300 g hindbær
2-3 spsk. sukker
3 dl l piskefløde

Pynt:
Bær og mynte

TIP

  • Bundene kan bages flere dage før, og kagen kan stå i køleskabet i ca. 8 timer

Sådan bager du marcipanlagkagen

Bunde: Læg bagepapir i 2 lagkageforme. Skær smør og marcipan i mindre stykker og rør dem sammen medhåndmikser. Rør æggene i et ad gangen. Bland mel, bagepulver og salt, sigt det ned i dejen og bland det. Hæld dejen i formene og bag bundene nederst i ovnen ved 175° i 20-25 min. Lad bundene køle af og tagdem ud af formene.

Creme: Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Pisk alle ingredienserne sammen i en gryde og varm op under piskning, til cremen tykner. Rør smørret i. Køl cremen af og tag vaniljestangen op.

Fyld: Mos hindbærrene med sukker. Pisk fløden stiv og vend hindbærrene i. Flæk bundene, så der bliver fire bunde. Læg 1 bund på et fad og læg creme på. Læg næste bund på og fordel nogle skefulde hindbærfløde.
Fortsæt med bunde, creme og hindbærfløde. Stil kagen koldt til serveringen og pynt med sommerens bær og mynte.

Har du mere lyst til muffins? Se vores store galleri med opskrifter på massevis af muffins her


Psst! Kunne du tænke dig at få fingrene i Familie Journals hæfter med lækre Lavkarbo-opskrifter? Køb dem som PDF i Familie Journals shop!

Kun 20,- per stk.