Opskrifter

Marmorkage

Søndag, 11. december 2016af Kristina Marckmann. Foto: Carina Krüger Foto: Carina Krüger
En marmorkage er bare flot med den mørke og lyse dej. Denne kage er bagt i en randform, så du nemt kan skære små stykker af den flotte kage.
(Ca. 10 stk.)

Det skal du bruge til marmorkage:

200 g blødt smør 2½ dl sukker 4 æg 4 dl hvedemel 2 tsk. bagepulver 1 knsp. salt 1 dl mælk 3-4 spsk. kakao 3-6 spsk. piskefløde Smør og rasp til formen Prøv også: Marmorkage med et tvist

Sådan laver du marmorkagen

Rør smør og sukker godt sammen og tilsæt æggene ét ad gangen. Bland melet med bagepulver og salt og rør det i smørblandingen skiftevis med mælken. Rør kakaoen ud i så meget fløde, at det bliver flydende og ikke en pasta. Del dejen i to portioner og tilsæt kakaoblandingen til den ene portion. Fordel de to slags dej skiftevis i 3-4 lag i en smurt, raspdrysset randform. Tryk evt. med en gaffel på øverste lag, så de to slags dej blandes let. Bag kagen ved 175° i 50-60 min. Prøv med en tandstikker, om kagen er gennembagt. Lad den bage lidt længere, hvis der sidder dej på tandstikkeren. Inspiration til bradepandekager? Tag et kig i galleriet nedenunder.
Kager i bradepande