Opskrifter

Mini ostekager med citron og jordbær

Lørdag, 21. juli 2012af Redaktion
Fantastiske små kager. Mums!

Ingredienser til ostekage (cheesecake)

(8 stk.)

Bund
40 g smør
6 Digestivekiks

Fyld
200 g neutral flødeost, f.eks. Philadelphia
1 dl sukker
1 æg
1 dl cremefraiche
1 tsk. vaniljesukker
1-2 tsk. revet, usprøjtet citronskal
2 tsk. citronsaft

Pynt
2 dl fortyndet jordbærsaft
1½ -2 tsk. gelatinepulver
Jordbær


TIP

Det er nemt at arbejde med gelatinepulver, det skal bare opløses i lidt koldt vand, inden du rører det i saften.

Fremgangsmåde til ostekage

Smelt smørret. Knus kiksene fint og bland dem med smørret. Tryk kiksedejen ud i 8 muffinsforme.
Pisk osten med sukkeret. Rør æg, cremefraiche, vaniljesukker, citronskal og saft i. Fordel flødecremen i formene og bag kagerne midt i ovnen ved 200° i 20-25 min. Sluk for oven og lad kagerne stå yderligere 10 min. i ovnen. Kog jordbærsaften op og tilsæt gelatinepulveret. Lad geléen køle af. Skær jordbærrene i skiver og læg dem i en krans på kagerne, hæld geléen over.

Bageopskrift: Tina Gustafsson og Malin Carlsson. Assistent: Sandra Runge Baadtoft


Vi elsker muffins!

Er du vild muffins og cupcakes, så kig med her, hvor vi giver dig nogle af de bedste opskrifter fra Familie Journal.
Se vores muffins her

Find flere opskrifter her...
Chokoladekage med flødeost
Chokoladeroulade med bær og fløde
Marcipanruder med jordbærmousse





Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop