Opskrifter

Nødde-chokoladekage

Lørdag, 4. maj 2013af Redaktion
Trøffelhelte... Chokoladekager med trøffelcreme

Ingredienser til nødde-chokoladekage

(Ca. 15-20 stk.)

100 g smør
2 æg
170 g sukker
100 g kogte kartofler
150 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
2 tsk. vaniljesukker
2 spsk. kakao

50 g valnødder
½ dl mælk

Trøffelcreme
½ dl piskefløde
2 tsk. smør
100 g hvid chokolade

Pynt
Mokkabønner

Fremgangsmåde

Smelt smørret og afkøl det. Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps. Mos kartoflerne og rør dem i æggeblandingen. Bland mel, bagepulver, vaniljesukker og kakao og sigt det i æggeblandingen. Vend smør, mælk og nødder i. Kom dejen i en beklædt form på 25 x 30 cm. Bag kagen nederst i ovnen ved 175º i ca. 30 min. Kontrolér med en kødnål, om den er gennembagt. Kog fløden og smørret op, tag det af varmen og rør chokoladen ud i massen. Lad cremen stivne lidt, inden den smøres på kagen. Pynt evt. kagen med mokkabønner.

Bageopskrift: Aase Dotterud


Find flere opskrifter her...
Citron-limekager
Kanelsnegle-snegl

Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop