Opskrifter

Nøddelagkage med karamelcreme

Lørdag, 29. juni 2013af Redaktionen
Læsernes bedste opskrift kommer i denne uge fra Birgit Mikkelsen, Egå. Se hendes opskrift på nøddelagkage her

Ingredienser til nøddelagkage med karamelcreme

150 g hasselnøddekerner
2 æg
160 g sukker
2 spsk. kartoffelmel

Karamel
2 dl fløde
2 spsk. sirup
125 g sukker
2 spsk. smør

Pynt
25 g hasselnøddeflager
¼ l piskefløde

Fremgangsmåde til nøddelagkage med karamelcreme

Blend nøddekernerne til fint mel. Pisk æg og sukker skummende og vend nødder og kartoffelmel i. Kom dejen i to smurte lagkageforme, bag dem ved 180° i 20 min. og lad dem afkøle. Kog fløde, sirup, sukker og smør under omrøring, til cremen er lysebrun og tyktflydende og lad den køle. Smør et let lag karamel på den ene lagkagebund og drys med nøddeflager. Pisk fløden til skum og vend resten af karamellen i halvdelen af flødeskummet. Læg bundene sammen med karamelcremen og pynt med resten af flødeskummet.

JEG ELSKER KAGE

Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her

Bageopskrift: Birgit Mikkelsen

Find flere opskrifter her...
Lagkage med sommerbær
Nødde-chokoladekage

Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop