Opskrifter

Nytårskage

Tirsdag, 27. december 2011af Redaktion
Du kan fejre nytåret med denne festlige kage!

Kagen laves med en tynd marcipanbund og en tynd nøddebund, der lægges sammen med lækker chokoladecreme. Både bunde og creme kan laves dagen før.

(Ca. 8 pers.)

Marcipanbund
100 g marcipan med kakao
2 æggehvider
150 g sukker

Nøddebund
50 g rå marcipan
1 spsk. mælk
25 g grofthakkede valnødder
1 stor æggehvide
50 g sukker

Chokoladecreme
1 blad husblas
200 g god, mørk chokolade
5 dl piskefløde

Pynt
75-100 g valnøddekerner

Marcipanbund
: Riv marcipanen groft og pisk den glat med æggehvider og sukker. Kom marcipandejen i en lagkageform foret med bagepapir. Bag bunden ca. 20 min. ved 200° på nederste ovnrille. Lad bunden køle lidt på bagerist, inden den tages ud af formen.
Nøddebund: Riv marcipanen og rør den sammen med mælk og nødder. Pisk hviden stiv, drys sukkeret i og pisk atter, til hviden er helt stiv. Vend forsigtigt hviden i marcipanmassen. Kom dejen i en lagkageform foret med bagepapir. Bag bunden ca. 15 min. ved 175° på nederste ovnrille. Lad bunden køle lidt på bagerist, inden den tages ud af formen. Når bundene er kolde, trækkes bagepapiret forsigtigt af.
Creme: Læg husblassen i blød i koldt vand. Hak chokoladen og kom den i en skål. Varm fløden til lige inden kogepunktet. Hæld halvdelen af den varme fløde i chokoladen og rør, til chokoladen er smeltet. Rør resten af fløden i. Knug vandet af husblassen og rør den i cremen, så den smelter. Stil cremen koldt mindst 3 timer eller til næste dag.
Læg bundene sammen med ca. 2/3 af cremen. Kom resten af cremen i en sprøjtepose og pynt kagen med creme og valnødder.

Bageopskrift: Anne Skovgaard-Petersen

Godt redskab til grønsagerne

Börner mandolinjern skærer i skiver, tern og julienne i flere forskellige tykkelser og bredder. Fås for 199 kr. i shoppen

Find flere opskrifter her...
Trøffelkage
Nøddekage med chokoladecreme og jordbærskum
Marcipankager










Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop